Tips voor uw hond in de winter

Voor u het weet zitten wij weer in de winter en zijn de koude maanden weer volop aanwezig. Om uw hond een zorgeloze winter te geven, geven wij hieronder graag een aantal tips.

Welke gevaren liggen er op de loer?

  • De bescherming van onze trouwe (vier)voeters. Als advies willen wij graag meegeven dat als er gestrooid wordt met zout in de wintermaanden, het verstandig is om de pootjes van uw hond in te smeren met uierzalf of hem te voorzien van speciale hondenschoentjes. Wij verkopen hondenschoenen in verschillende maten. Zout zorgt voor veel irritatie aan de voetzolen van de hond., spoel daarom na een wandeling de pootjes af met lauw water en maak ze tot slot droog.
  • Schijn een lichtje op mij..  Misschien vinden wij dit nog wel de belangrijkste tip die wij willen meegeven: zorg ervoor dat u en uw hond goed zichtbaar zijn. Wij verkopen reflecterende hesjes voor uw hond en lichtjes en andere attributen om tijdens een wandeling goed op te vallen. Laat uw hond altijd aan de binnenkant lopen tijdens een wandeling.
  • Let op de temperaturen in de woning. Wij begrijpen dat u uw hond ook in wintermaanden graag meeneemt naar het bos of een blokje om gaat in het dorp. Als het kouder wordt, krijgen honden vanzelf een dikkere vacht, dit heeft de natuur voor hun geregeld. Helaas kan dit natuurlijke proces in de war raken als de temperaturen in huis worden verhoogd. Uw hond blijft dan zijn haren verliezen. Zorg daarom dat u niet te lang gaat wandelen om dit proces zo min mogelijk te verstoren.
  • Natte vacht. Voor ons is het slecht als we naar buiten gaan met nat haar, voor uw hond geldt dit net zo. Een natte vacht isoleert slecht voor uw hond, daarnaast zorgt het er ook voor dat uw hond eerder afkoelt. Zorg dus dat uw hond een droge vacht heeft, voordat u een blokje om gaat.
  • Hou het lichaam warm. Een lange tijd in de kou wandelen kan ervoor zorgen dat de ingewanden en spieren van uw hond het te koud krijgen, houdt daarom het lichaam en met name de buik goed warm. Een hond is tijdens het wandelen al met een goede activiteit bezig, waardoor hij zichzelf al warmt houdt. Als advies raden wij voor de senioren en/of magere honden een jasje aan. Deze verkopen wij in de winkel, voor elk hondenras we een passende jas.

Voor vragen of advies, kom gerust langs in de winkel of neem contact met ons op!