Tips om met je hond te wandelen in de witte confetti

Nederland is sinds gisteren spier wit, de sleeën worden weer uit de schuur gehaald en het is spekglad. Elke hond ervaart deze witte confetti anders. De ene hond rent dolblij door de sneeuw heen, terwijl de ander niet graag de pootjes nat wilt hebben. Aangezien elke hond toch wel meerdere keren naar buiten moet, geven wij hieronder een aantal tips.

 

Tip 1: Lange haren wegknippen bij de pootjes

Voor namelijk honden met lang haar hebben hier last van. Sneeuw kan achter blijven bij de de pootjes van de hond en dit kan veel irritatie tot gevolg hebben. Het loopt niet lekker en het kan wondjes veroorzaken. Zodra u de haartjes kort knipt, zal de hond hier geen meer van hebben. Bent u te laat en heeft de hond al ijsklonten aan de pootjes? Trek hier dan niet aan, maar zorg dat het smelt. Wij verkopen veel verzorgingsartikelen om de vacht van uw hond netjes te houden.

 

Tip 2: Vet de pootjes in of trek schoentjes aan.

Pekel en ijsklompjes kunnen (zoals gezegd) wondjes vormen op de voetzolen. Je kunt dit heel makkelijk voorkomen door wat vet of vaseline op de voetzolen van je hond te smeren. Het vet wat wij verkopen is hier ideaal voor. Wij verkopen ook schoentjes voor uw hond. We hebben twee varianten en deze zijn in verschillende maten beschikbaar.

 

Tip 3: Never eat yellow snow..

Veel honden hebben de neiging om sneeuw te eten, maar pas hier wel mee op. Sneeuw kan bij veel honden maag- en darmklachten veroorzaken.

 

Tip 4: Hou je hond in beweging

Een natte vacht isoleert minder goed, waardoor je hond onderkoeld kan raken. Zorg er dus voor dat je hond in beweging blijft. Heeft je hond een dunne vacht en kan hij slecht tegen kou? Trek hem dan een speciaal dekje aan om warm te blijven. De dekjes die wij verkopen zijn allemaal spatwater dicht en hebben vaak een fleecevoering.

 

En voor de rest.. Geniet van de sneeuw!