Samen spelen met jouw trouwe viervoeter!

Een hond heeft zulke leuke voordelen. Je kunt gezellig wandelen of spelen maar daarnaast is jouw hond ook een gezellig gezinslid. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat een hond in een huishouding stress kan verminderen en dat ze zorgen voor sociale steun.

 

Daarnaast heeft samen spelen met jouw hond ook meerdere voordelen. Het houdt jouw viervoeter actief, maar daarnaast krijg je zelf ook de nodige beweging. De band tussen jou en en de hond wordt versterkt en spelen is goed voor de ontwikkeling van jouw hond.

 

Welke tips geven wij voor spelen met je hond? 

 

Behendigheid: 

Behendigheid (beter bekend als Agility) is geschikt voor iedere actieve hond en daarnaast is het ook een goede inspanning voor jezelf. Behendigheid bestaat al tientallen jaren. Behendigheid is bedacht in Engeland en de sport was gebaseerd op een springconcours bij de paardensport. Het leuke aan behendigheid is dat je je eigen moeilijkheidsgraad kunt bepalen. Wij raden aan om altijd goed te kijken naar de gezondheid, leeftijd en conditie van jouw hond.

 

In het kort: zet een parcours uit voor je hond in je eigen achtertuin. Dit kan met tuinstoelen en bezems, maar wij verkopen in de Molen ook behendigheid artikelen (tunnels, hindernissen en paaltjes). Leer je hond hindernissen te nemen, laat hem door een tunnel lopen of leer hem hoe hij/zij moet springen over een hindernis. Beloon je hond altijd als hij een rondje goed heeft doorlopen. Wij verkopen hiervoor de lekkerste en gezondste beloning snacks. Laat je door ons team adviseren in de Molen welk snoepje het beste bij jouw hond past.

 

Verstoppertje

Dit is vooral een leuk spelletje als je in het bos bent of als je een ruime achtertuin hebt. Het spel is heel simpel en is voor elke hond leuk om te doen, ongeacht de leeftijd of conditie. Het is belangrijk dat jouw hond niet aan de lijn is maar vrijuit kan lopen.

 

Ga achter een boom staan, en zorg dat je jouw beloning al klaar hebt. Zodra jouw hond niet op jou let, ga jij je verstoppen achter een boom, struik of een muurtje. Roep je hond na enkele seconden en wacht tot hij jou zoekt.

 

Gevonden? Goed zo, beloon jouw hond met een glimlach, een aai of een snoepje. Dit spel is vooral goed voor de alertheid van jouw hond en daarmee ook jullie band.

 

Apporteren

Gooi jij een speeltje? Dan zet je hond het graag op een rennen. Je kunt een tennisbal gooien, maar probeer ook eens een stok, rubberen speeltje, of een frisbee.

 

Het mooiste is dat je, je hond het commando zit of af geeft. Hij netjes wacht, jij het speeltje in een bepaalde richting gooit, en dat jij vervolgens het commando geeft dat de hond mag gaan rennen.

Zorg dat jouw hond het speeltje netjes terug brengt. Dit kan je doen door de hond plezierig te roepen. Doe het met een glimlach en een positieve stem. Dit bevorderd het terugkomen. Heeft jouw hond het speeltje terug gebracht? Super! Beloon je hond en probeer het nogmaals.

 

Snake

Dit spelletje is vooral leuk met een flostouw. Deze hebben wij in verschillende maten & kleuren te koop en daarmee dus voor elke hond wel verkrijgbaar.

 

Beweeg het flostouw als een slang over de grond en houdt deze dicht bij de hond. Gaat jouw hond erachteraan? Daag hem nog beter uit door bijvoorbeeld nog verder met het touw over de vloer te gaan. Heeft jouw hond het touw te pakken? Goed zo! Laat hem er even mee spelen om vervolgens het commando te geven dat hij/zij loslaat. Zorg bij dit spel altijd dat jij boven de hond staat. Hiermee blijft de rangorde in stand en is het gevolg tot ongelukken klein.

 

Veel speel plezier!