Paardendekens wassen


Paardendekens worden regelmatig onjuist gewassen, dit kan schade aan de deken veroorzaken en verkort de levensduur. Daarom is het van belang om jouw deken professioneel te laten wassen. 

 

Wij doen dit graag voor jou in samenwerking met Just Clean.

houd-ze-schoon

REINIG JOUW DEKEN(S)

Wij adviseren je om jouw deken(s) minimaal twee keer per jaar te laten wassen, maar waarom wassen terwijl ze toch weer vies worden? Wij leggen jou dat hieronder uit 👇🏼

Verlenging levensduur

Door jouw deken regelmatig professioneel te laten wassen, verleng je de levensduur van de deken. De deken blijft hierdoor in de beste staat. 

Expertise in het vak

Elke deken zal met persoonlijke aandacht en nauwkeurigheid worden behandeld. Dit vind je terug in de levensduur en het (draag)comfort van het paard. 

Reiniging zweet, urine en mest

Door de aantasting van zweet, urine en mest kan de waterafstotende coating verminderen. Het is van belang om deze coating professioneel te laten wassen, zodat de coating niet zal verslechteren.

Minder ongedierte op stal

Door de dekens en dekjes schoon in de stalkast te leggen, trek je minder ongedierte aan zoals muizen en vliegen. 

De dekens hebben daardoor minder kans om kapot te gaan door vraat van ongedierte.

Behoudt gezonde huid

Door vuilheid in de deken kan de deken minder ademen. Dit maakt een optimale plek voor parasieten, bacteriën, luizen en schimmels. Deze kunnen ontzettend veel ongemak veroorzaken voor jouw paard. De micro-organismen worden geëlimineerd door ontsmetting tijdens het reinigen. 

Verwijdering overtollig haar

Overtollig haar kan wrijving en uiteindelijk schuurplekken veroorzaken. Wij halen ook het overtollige haar weg en zorgen dat de deken in de beste staat weer terug wordt geleverd. 

geen-zorgen-voor-jou

Van begin tot eind

Wij bieden jou, in samenwerking met JustClean, een snelle, gemakkelijke en professionele service aan. Er is veel mogelijk en wij helpen jou graag.

snel-eenvoudig-professioneel

Het proces is simpel!

1

Dekens afgeven

Neem jouw vieze en/of kapotte dekens, dekjes, peesbeschermers et cetera mee naar de molen in Dedemsvaart. Onze medewerkers staan daar voor jou klaar om jouw producten in te nemen en jij krijgt een code mee die nodig is bij het ophalen. Ook laten we jou weten wanneer de dekens weer terug worden verwacht.

2

JustClean service

Wij geven de dekens of meer voor het weekend mee aan JustClean. Zij geven de beste zorg aan jouw producten en brengen de dekens gewassen en zo nodig gerepareerd een week later weer terug. Zo heb jij jouw producten ontzettend snel en heel weer terug. 

3

Dekens ophalen

Na een week liggen de producten bij ons klaar om op te worden gehaald. Neem jouw code mee en geef deze aan een van onze medewerkers. 

Daarna volgt de betaling en kun jij jouw gereinigde en gerepareerde producten weer mee naar stal nemen. 

Tarieven

Deken wassen

Deken wassen & waterdicht

Deken wassen & waterdicht Bucas

Halsstuk wassen

Zadeldek, pees- & transportbeschermers etc

   16,95

€   24,20

€   24,90

€   3,25

€   5,99

Jij vraagt,
wij antwoorden

We hebben een aantal meest gestelde vragen voor jou beantwoord. 

 

Heb je nog meer informatie nodig? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen graag. 

Er is veel mogelijk wat betreft reparatie. Heb je een specifieke reparatie en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. 

 

Reparaties worden automatisch doorberekend. Boven €17,50 nemen we contact met jou op en kan jij een keuze maken.

 

Let op, de deken wordt altijd gewassen voor reparatie. 

De dekens kunnen via een speciaal proces waterafstotend behandeld worden. Hierbij wordt een film laag aangebracht op de buitenkant van de deken. Deze behandeling kan alleen op dekens die van origine waterafstotend zijn, dus niet op bv stal- of katoenen dekens.

 

Er wordt geen garantie gegeven op waterafstotende dekens (ook niet na een waterafstotende behandeling). Dit omdat er ook minder kwalitatieve dekens verkocht worden. Tevens is de staat van de deken ook van belang. De buitenstof slijt o.a. door het gebruik zoals het bijten van andere paarden, schuren, rollen, het zonlicht etc..

Alle dekens worden standaard ontsmet tijdens het wassen. Heeft jouw paard last van een schimmel of andere overdraagbare ziekte dan vragen we je om dit vooraf aan te geven zodat wij deze dekens extra kunnen ontsmetten en apart kunnen houden van de andere dekens.leo.

Elke deken is anders, elk merk gebruikt andere materialen en sluitingen. Wanneer je jouw deken voor reparatie opstuurt of bij een winkel inlevert kijken wij naar welke sluiting of stof het beste past bij uw deken.
De reparaties worden functioneel gerepareerd. Dit kan inhouden dat de dekens er na de reparatie niet als ‘nieuw’ uitzien, maar op een functionele manier gerepareerd worden zodat de dekens weer bruikbaar zijn.

Wanneer een deken niet naar wens gerepareerd of gewassen is kan er altijd contact met ons opgenomen worden. We zullen de deken opnieuw wassen en controleren/ repareren om daarna met een passende oplossing komen.

Je hoeft het halsstuk van je deken niet apart aan te melden. Het halsstuk wordt apart gelabeld en gewassen.