Is uw scheerapparaat nog in de juiste conditie?

Naast het verkopen en slijpen van scheermessen, bieden wij ook check up’s aan. Uw scheerapparaat gebruikt u misschien elk jaar, elke maand, elke week of zelfs elke dag. Daarom is het belangrijk om te weten of uw scheerapparaat nog in de juiste conditie is.

 

Elk scheerapparaat is anders, maar ze hebben wel één ding met elkaar gemeen: ze zijn allemaal onderhoud nodig.

 

Een aantal tips van ons…

  • Scheer op een schone vacht. U kan uw scheerkop beschadigen tijdens het scheren van een vieze vacht en de messen worden hierdoor snel bot.
  • Spoel de messen nooit af met water, hierdoor roesten ze namelijk sneller.
  • Zorg ervoor dat de messen geolied blijven, +/- om de 10 minuten. Tijdens het scheren beweegt het bovenblad snel heen en weer op het onderblad. Metaal tegen metaal geeft wrijving en daardoor ook slijtage en warmte, goede olie is daarom een must!
  • Met botte messen scheer je langzamer, wat niet prettig is voor het dier en het resultaat is minder mooi. Laat uw messen dus altijd op tijd slijpen. Weet u niet zeker of het tijd is voor een slijpbeurt? Kom gerust langs in de winkel, wij kijken graag met u mee.
  • Controleer na elke scheerbeurt of alle tanden van de scheerkop nog in takt zijn. Dit om ook voor de volgende keer het goede resultaat te behouden.
  • Bewaar uw scheerapparaat op een droge plek en zorg ervoor dat die plek op kamertemperatuur is. Vochtige lucht is slecht voor de elektrische onderdelen van het apparaat.

 

Voor verdere vragen of tips, kom of bel gerust naar de winkel. Wij helpen u graag!

 

Bekijk ons aanbod in de webshop!