Een drachtige merrie..? Spannende tijden!

De echte paardenliefhebbers en/of fokkers weten als geen ander dat het gaat om spannende tijden als uw merrie gaat bevallen. Rondom de geboorte van het veulen gaat het voornamelijk om rust en dit heeft de merrie het liefst in een vertrouwde omgeving. Wij begrijpen als geen ander dat u er graag bij wilt zijn als het veulenen begint, er mag immers niks mis gaan. Ondanks dat u een drachtige merrie op stal of in de wei hebt staan, kunt u met een gerust hart slapen. Een Birth Alarm waarschuwt u namelijk wanneer het moment van bevallen daar is.


Hoe werkt een Birth Alarm?
Tijdens de weeën gaat een merrie volledig op haar flanken liggen. Dit is een typische houding voor het geboorteproces. In de zijdelingse houding kan ze de wee namelijk beter opvangen. Een Birth Alarm speelt hier op in. Het standaard systeem (de Classic) bestaat uit een zender en een ontvanger. De zender wordt bevestigd op een anti-rolsingel die op de schoft van het paard wordt geplaatst, daar ondervindt het paard geen enkele hinder van. De zender registreert het moment waarop het paard in de typische bevallingshouding gaat liggen en geeft na 7,6 seconden alarm. De ontvanger, het basisstation die in huis staat, zet u neer op een plaats naar keuze.

 

Gaat een paard vlak voor de bevalling zijwaarts liggen, waardoor het alarm ook denkt dat dit een bevalling is? Dan kunt u het alarm ook zo instellen dat hij niet gelijk afgaat. Alleen als uw merrie binnen een paar minuten overeind gaat, gaat het alarm af. Birth Alarm is al sinds 1990 zeer succesvol op de markt. Inmiddels zijn er tal van varianten ontwikkeld: de Classic (met ontvanger), de Mobile (waarbij uw telefoon de ontvanger is), de Mobile Premium (kan aan het halster), Lite (kan ook aan het halster, maar bevat geen anti-slaapstand).

Voor vragen of advies, neem gerust contact met ons op of kom langs in de winkel.

 

FOALAPP
Ook hebben wij een dealerschap met FOALAPP. Dit is een systeem wat op dezelfde werking berust en wordt gedownload uit de Play Store of App Store. Informatie hierover ziet u op de site van: www.foalapp.com of vraag ons gerust naar meer informatie.