De wintertijden voor een buitenvogel

Buitenvogels kunt u het hele jaar door voeren en zodra hun honger gestild is, zullen zij zichzelf ook echt niet vol proppen. In deze koudere maanden kunnen vogels weinig bessen, insecten en zaden vinden, terwijl dit juist een goede voedingsbron voor hun is! Daarom hebben wij een vogelassortiment met o.a. vogelpindakaas, zaden, strooivoer, nestkastjes, egelvoer en vetbollen. Wij raden aan om alleen goed vogelvoer te geven, wat ook echt bestemd is voor vogels. Menselijke voedselresten zijn niet goed voor vogels aangezien dit voedsel vaak teveel zouten en kruiden bevatten. Dit kan een grote impact hebben op de gezondheid van de vogel, aangezien een vogel licht van gewicht is en omdat de vogel deze voeding helemaal niet kent.

Diversiteit is de sleutel voor veel bezoek aan uw tuin van verschillende soorten vogels. Als u uw tuin verrijkt met meerdere soorten voeding zoals strooivoer en vetbollen, dan zult u zien dat de vogels dit gaan waarderen. In het najaar is het van belang dat u voeding aanbied met een hoge energiewaarde. Daarbij kunt u denken aan voeding met meer vetten en koolhydraten, zodat u de buitenvogels nog beter de winter door helpt. Vetbollen zijn een natuurlijke energiebron voor vogels.

 

Let er wel op: tegenwoordig zijn veel goedkopere vetbollen voorzien van afvalvet (bijvoorbeeld van de frituur). Deze vetten zijn niet gezond voor een vogel aangezien er veel schadelijke vetten in zitten.